Kalau Artikel tu Best, Kami Kongsikan.. Kalau Anda Rasa Post Kami Best.. Kongsikanlah.. Kongsikan Aje

Nenek Syaitan

Nenek Tiri Rendam Muka Cucu Dalam Minyak Panas Hingga Melecur Teruk

Nenek Tiri Rendam Muka Cucu Dalam Minyak Panas Hingga Melecur Teruk

Seorang kanak-kanak perempuan berumur 11 tahun melecur teruk di bahagian muka kerana dianiaya oleh nenek tirinya dalam kejadian 29 September lalu di kediaman mereka.

Mangsa, Rachel Heriani, 11, dikejarkan ke hospital di Bandung akibat luka melecur yang serius di mukanya, sejurus selepas kejadian itu berlaku. 

Sebelum kejadian itu berlaku, nenek tirinya, Kosiah, 69, dikatakan telah meminta Rachel menggoreng keropok untuk santapan keluarganya hari itu. Namun, mangsa berkata dia mahu berehat untuk seketika kerana kepalanya pening. 

Berang dengan alasan yang diberikan, Kosiah kemudian menarik rambut dan mengheret mangsa ke dapur lalu merendam mukanya ke dalam minyak masak yang panas. 

Nenek Tiri Rendam Muka Cucu Dalam Minyak Panas Hingga Melecur Teruk

Bapa mangsa, Kusdian, 42, berkata, anaknya tidak mampu mengingati apa-apa selepas kejadian itu dan hanya tersedar dirinya diletakkan di atas katil sebelum dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan. 

"Anak saya tidak ingat apa yang berlaku selepas itu. Sebaik saja sedar, dia sudah berada di atas katil. Dia diberi rawatan awal selepas dibawa ke Hospital Gunung Halu, tetapi dia hanya diberi ubat sapu sahaja dan doktor kata dia akan pulih," katanya. 

Kusdian yang tinggal berasingan dengan anaknya hanya mengetahui keadaan mangsa itu sehari selepas kejadian. Sebaik saja mengetahui kejadian itu, dia terus membawa mangsa ke hospital yang lain untuk mendapatkan rawatan yang lebih baik sebelum membuat laporan polis terhadap nenek tiri anaknya, Kosiah.

Baca juga : "Aku Hampir Mati Kerana Sumpahan Ibu" 

"Anak saya seorang pendiam. Jiran-jiran mereka berkata, dia selalu dipukul dan jarang pergi ke sekolah kerana nenek tirinya kerap memaksa dia membantunya.

"Bahagian mata kiri, dahi, hidung dan pipinya melecur teruk. Saya sedih melihat keadaan Rachel yang menangis setiap kali jururawat membersihkan luka di mukanya," katanya.

Nenek Tiri Rendam Muka Cucu Dalam Minyak Panas Hingga Melecur Teruk

Bagaimanapun, Kosiah pula menegaskan kejadian yang berlaku itu adalah kemalangan yang tidak disengajakan di mana ketika dia sedang menggoreng keropok di dapur pada hari kejadian sebelum mangsa datang ke dapur. 

"Dia beritahu saya, dia mahu menggoreng keropok itu, jadi saya serahkan kepada dia dan sementara itu saya sediakan makanan yang lain. 

"Selepas menggoreng 11 ketul keropok, dia (mangsa) mengadu pening kepala dan saya suruh dia berehat. Bila saya kembali semula ke dapur, dia sudah terjatuh ke lantai," katanya.

Kosiah berkata, dia juga menemui tumpahan minyak yang tumpah dari kuali di sekitar kepala mangsa. 

Sementara itu, polis pihak berkuasa sedang menyiasat kes tersebut bagi mengenal pasti punca sebenar kejadian. 

Mangsa dilaporkan akan menjalani pembedahan pada mukanya selama yang mengambil masa selama dua hari. 


****************************
Admin tengok muka nenek dia tu, sebijik macam muka syaitan...
Nasib baik la kat Indonesia.

No comments:

Post a Comment

Recent Comment

Lelaki 50-an Jadikan Anak Tiri Sebagai Pemuas Nafsu
Seram! Kisah 'Penumpang' Pakcik Tua
Kisah Seram Lagenda Jepun. Wanita Cantik Bertukar Menjadi Hantu
6 Barang Paling Pelik Yang Pernah Di Pos
Adakah isteri derhaka melarang suami berpoligami? Ini apa kata ustaz Ebit
Terlajak dengan janda anak 1 kerana permainan PUBG
 

Kedai 2 Sengget

Artikel Menarik